Yasmina Liv Zacares


Yasmina Liv Zacares

Fri for briller og linser

Det at blive fri for briller og linser, har været en stor og meget positiv omvæltning i mit liv.

Jeg har i en hel del år, haft ønsket om at få en laserkorrigerende øjenoperation. De sidste par år har jeg undersøgt mulighederne hos forskellige øjenklinikker, men følte mig ikke tiltalt af de klinikker jeg fandt. I foråret 2010 fik jeg en henvendelse af en tidligere kollega via Facebook, der varmt anbefalede Vårda Øjenklinik.

Allerede ved den første telefoniske kontakt med Vårda Øjenklinik følte jeg mig godt tilpas. Personalet, der sidder ved omstillingen kunne svare på alle de umiddelbare spørgsmål, som jeg sad med og der var ikke lang ventetid på den første undersøgelse.

Forundersøgelsen var som at være hos optikeren, eneste forskel er de pupiludvidende dråber, der benyttes til undersøgelsen. Jeg havde fået at vide, at det kunne være en god idé at have solbriller og en evt. ledsager med. Det kan være svært at orientere sig efterfølgende og umuligt at køre bil. Resten af dagen gik med at sove til middag på sofaen, da det var svært at fokusere ordentligt.

Det var en stor beslutning at sidde ved forundersøgelsen og tage stilling til, hvornår øjenoperationen skulle finde sted. Det var derfor rart, at personalet gjorde mig opmærksom på, at hvis jeg fortrød så var det ikke noget problem at ringe ind og aflyse.

Desuden var det rart, at få at vide, at flere af personalet har været igennem den samme operation.

Informationen op til operationen var meget grundig. Personalet på klinikken var gode til at forklare, hvordan selve operationen ville foregå og hvordan jeg skulle forholde mig både før, under og efter operationen.

Selve operationen foregik i Malmø. Klinikkens personale var meget søde og imødekommende. Der var plads til dumme spørgsmål og tid til ekstra forklaringer. Der var endnu engang en grundig information af selve operationen og hvordan jeg skulle forholde mig de efterfølgende dage.

Al nervøsitet blev hurtig glemt efter den beroligende pille var taget. Det var spændene og rart at øjenlægen undervejs fortalte, hvad han lavede. De formåede at få et temmeligt stort indgreb, i mine øjne, til at virke som “peace of cake”.

Umiddelbart efter operationen kunne jeg se klart og normalt. Men som minutterne gik, blev alt mere og mere sløret. På førstedagen havde jeg ingen smerter, og da jeg lagde mig om aftenen tog jeg lidt smertestillende og fik en god nats søvn.

På 2.dagen kom smerterne, men eftersom jeg havde fået smertestillende piller og dråber gik dette døgn fint. Jeg havde downloadet en lydbog, men var ikke i stand til at koncentrere mig. Tiden gik med at sove. Det er som at have influenza, så appetitten denne dag var ikke stor.

Allerede på 3. dagen var jeg smertefri, dog kunne jeg kun være i mørklagte rum og synet var stadig sløret.

På fjerdedagen kunne jeg se tv og gå rundt i huset med solbriller på. Og allerede på 5. dagen tog jeg på ferie med familien. Jeg kunne ikke køre bil da synet ind imellem stadig var sløret og solbrillerne kunne jeg ikke undvære.

Sikke en lettelse, da jeg kunne tage den beskyttende linse ud på 5. dagen. Det er her den store forskel mærkes. Det er en skøn fornemmelse at få den af, og det gør ikke spor ondt at tage den ud, hvis man sørger for at dryppe øjet rigeligt.

Jeg har haft et godt og ukompliceret forløb. Jeg har sørget for at følge ALLE de anvisninger, som jeg har modtaget og haft dyb respekt for øjendråberne.

Mit liv har fået en helt ny drejning. I ca. 18 år har jeg benyttet kontaktlinser og briller. Det har været frustrerende, når linserne har drillet. At sidde i en biograf og få tørre øjne. At miste en kontaktlinse når jeg har dyrket sport eller føle mig utilpas ved at have briller på.

Det har for mig været en stor hæmsko at være afhængig af kontaktlinser og briller. Derfor har jeg på intet tidspunkt været i tvivl om, at det var det rigtige at få en øjenoperation. At synet er godt har stor betydning for livskvaliteten.

Jeg kan varmt anbefale Vårda Øjenklinik. Deres service, professionalisme og meget imødekommende personale gør, at al tvivl og nervøsitet bliver glemt. Det er mit indtryk at Vårda Øjenklinik gør deres yderste for at yde den bedste service og at deres erfaring med øjenkorrigerende laseroperationer er på højde med eller endda overgår en del af de andre øjenklinikker vi har i norden. Det faktum, at Vårda Øjenklinik, kun udfører LASEK/NO CUT operationen giver også en tryghed med hensyn til erfaring og sikkerhed.

Venlig hilsen

Yasmina Liv Zacares


 
Domain: vardalaser.dk