Generelt om øjenoperation


Når man udfører en øjenoperation, ændrer man øjets krumning med laser, for at lyset kan skabe et brændpunkt på nethinden. Herved bliver det er muligt at se klart uden brug af briller og linser.

Udfordringen for alle der opererer, er det cellelag der ligger yderst på hornhinden; epithelet. Epithelet udskiftes løbende, ligesom hud på kroppen. Selve laserbehandlingen foregår i det permanente vær (stromaet) som ligger lige under epithelet.

Det der adskiller forskellige metoder, er måden hvorpå man kommer ned i det permanente væv.

Ved nogle metoder skærer man et låg i hornhinden, for at komme til det permante væv (LASIK, FS LASIK). Ved andre vælger man at fordampe epithelet væk, for at undgå at skære (LASEK).

Skærer man et låg, heler øjet hurtigt og synet er godt efter nogle dage. Skærer man ikke, tager det lidt længere tid at få godt syn, men øjet heler naturligt og mest sikkert.

Når vi vælger at anvende metoder, hvor vi ikke skærer i øjet (NoCut), er det ud fra et ønske om, at give vores patienter den allermest skånsomme og sikre øjenbehandling.

Med NoCut kombineres sikkerhed med et hurtigt ophelingsforløb, så man på denne måde kan tilbyde det bedste fra 2 verdener.

NoCut kan lade sig gøre med de nye generationer af eximerlasere, som både kan fordampe epithelet og det permanente væv i samme seance.

NoCut er en videreudvikling af en anden overflademetode, LASEK, som også giver et sikkert og skånsomt resultat.


 
Domain: vardalaser.dk