RLE


RLE (Refractive Lens Extraction) er en kirurgisk øjenoperation, hvor øjets egen linse erstattes med en kunstig plastlinse med flere styrker. RLE anvendes til at korrigere alderssyn, som typisk opstår omkring 45 års alderen.

Med RLE korrigeres forskellige typer af synsfejl. Som oftes langsynethed, men også astigmatisme og i nogle tilfælde nærsynethed, kan korrigeres med RLE.

Operationsmetoden egner sig bedst til personer, som er 45 år eller derover, og som befinder sig i en situation, hvor deres egen linse alligevel har mistet sin naturlige evne til at akkommodere. Plastlinserne er højteknologiske produkter, som specialtilpasses for at opnå den optimale optiske kvalitet. Øjenoperationen udføres på samme måde som en almindelig operation for grå stær, men med RLE korrigeres synsfejlen ved, at den kunstige linse har en anden brydning end den oprindelige linse.

Øjenoperationen er helt smertefri og tager kun ca. 10-15 minutter. Der opereres ét øje ad gangen, og de fleste har en god synsskarphed allerede dagen efter.

Multifokale og monofokale linser
Øjenoperationen RLE tilpasses specielt til dit behov. Teknikken bygger på anvendelse af multifokale linser (linser, som gør, at du kan se godt på forskellige afstande) eller monofokale linser (linser, som giver et godt syn på enten lang eller kort afstand).

Hvilke linser, netop du behøver, og om du egner dig til en øjenoperation med RLE, afgøres, når du besøger Vårda Øjenklinik til en gratis konsultation.


 
Domain: vardalaser.dk